Dahl Suomi yhteistyöhön johtavan pohjoismaisen kansistovalmistajan Furnes Jernstoperin kanssa

Furnes valmistaa Norjassa mittatarkkoja, kaasu- ja vesitiiviitä valurautakansistoja ja kiinnittää erityisesti huomiota valmistuksen ekologisuuteen. Vesivoimalla ja laadukkaasta lähialueelta kerätystä kierrätysmetallista valmistuvat tuotteet sopivat vaativiin ja kulutuskestäviin kohteisiin ja tiivisteen ansiosta niiden käyttö myös arktisissa olosuhteissa on alan huippua.

Furnesin valurautatuotteiden valmistuksen juuret ulottuvat vuoteen 1897. Norjassa, Stangen kunnassa sijaitseva nykyinen Furnes Jernstoperi AS perustettiin vuonna 1958. Yritys yhdistyi myöhemmin osaksi tanskalaista AVK-konsernia. Furnes Jernstoperilla on tänä päivänä noin 100 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa NOK. Yrityksen liikevaihdosta n. 55 % tulee viennistä, pääasiassa Skandinaviaan. Yritys on hakenut jalansijaa myös Saksan markkinoilla. Furnes Jernstoperi AS tarjoaa laajan valikoiman valurautatuotteita, ja on yksi johtavista kansistojen toimittajista FURNES® -tuotemerkillään.

Furnes Premium -kannet ovat turvallisia käyttää

Kaikki Furnes Premium -kannet ja ritilät ovat varustettu lukituksella. Tämä takaa kannen paikallaan pysymisen suuren liikennerasituksen alla. Lukittuvat kannet lisäävät myös turvallisuutta, esimerkiksi leikkipuistojen, koulujen ja lastentarhojen tonteilla ja läheisyydessä. Riskiejä saattavat aiheuttaa esimerkiksi lumityö tai ilkivalta.

Furnes on noudattanut NS-ISO 9001-laatujärjestelmää jo vuodesta 1996. Kansistot on valmistettu NSEN124 ja siihen liittyvien standardien mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että oman laadunvarmistuksen lisäksi tuotteet tarkastetaan ja sertifioidaan ulkopuolisen laadunvalvontaorganisaation toimesta. Sertifioidut tuotteet merkitään EN 124 (vuodesta 2018 lähtien uuden EN 124-1-2) ja NS-leimoilla. Näiden sertifiointien lisäksi osalla tuotteista, esimerkiksi kaivonkansilla, on myös Ruotsin tutkimusinstituutin (RISE) hyväksyntä. Sen turvallisuus- ja liikennejaosto valvoo ja toteuttaa kolmivaiheisen hyväksyntäprosessin ja laatii tyyppihyväksyntädokumentit. Näissä tuotteissa on SITAC-leima.

Materiaalit takaavat kansien tiiveyden ja kestävyyden

Kannet on varustettu päälle valetulla polyuretaanitiivisteellä. Tämä patentoitu uratiiviste takaa täydellisen tiiveyden sekä vastepinnan vaimennuksen. Tiiviste vaimentaa vastepintoihin kohdistettua rasitusta, eliminoi melua ja on hajutiivis. Tiiviste myös vähentää kannen ja kehyksen kulumista pidentäen näin kannen elinikää. Pohjoisissa olosuhteissa kehitetty vedenpitävä tiiviste estää kiinnijäätymisen, joten kansi on helposti avattavissa ankarimmissakin talviolosuhteissa.

Kaikki Furnes Premium -kansistot on valettu pallografiittivaluraudasta, mikä takaa erittäin suuren lujuuden sekä kulutuskestävyyden.

Dahlin tuotevalikoimasta löytyvät pallografiset Furnes Premium -tuotteet nopeaan toimitukseen!

Katso varastoimamme Furnes-tuotteet täältä

Lue lisää: Tuote-esite

Julkaistu 23.9.2020