Dahl Suomi sai ensimmäisessä Ecovadis-arvioinnissaan kultaisen luokituksen

Keväällä 2024 suoritettiin ensimmäinen Ecovadis-arviointi Dahl Suomen liiketoiminnasta kestävää kehitystä ja yhteiskuntavastuun toteutumista koskevasta työstä.

Arvioinnin tuloksena saimme huhtikuussa kokonaispistemäärän 75/100, joka oikeuttaa meille kultaisen Ecovadis-luokituksen. Tuloksella olemme parhaan 5 % joukossa kategoriassamme arvioiduista yrityksistä.

- Olemme ylpeitä saamastamme tunnustuksesta näin heti ensimmäisen arviointimme jälkeen. Ecovadis-luokitus on osoitus työstä, jota olemme tehneet vastuullisuus- ja yhteiskuntavastuutyön kehittämiseksi ja raportoimiseksi. Ecovadis-prosessin läpikäynti on kokonaisuudessaan iso ponnistus ja vaatii yhteistyötä useiden eri toimintojen kesken. Kokonaistuloksemme on hieno, mutta jatkamme edelleen aktiivista työtämme aiheen parissa, kommentoi tulosta Dahlin vastuullisuusasiantuntija Riina Strengell.  

Ecovadis on maailmanlaajuisesti tunnustettu vastuullisuustyön arvioinnin alusta, joka arvioi yritysten toiminnan kestävyyttä ja yhteiskuntavastuun toteutumista neljän keskeisen teeman perusteella:

  • ympäristö
  • työ- ja ihmisoikeudet
  • etiikka ja eettiset säännöt sekä
  • vastuullisen hankinnan käytännöt

Arvioinnin perustana olevan kyselyn sisältöön vaikuttaa yrityksen koko, toimiala ja sijainti sekä arvioidut neljä teemaa. Arviointi perustuu kaiken kaikkiaan 21 kriteeriin eri kategorioissa ja arvioinnin tuloksena yritykselle myönnetään kokonaispisteet, joka on painotettu keskiarvo yllä mainituista kategorioiden tuloksista. Voit tutustua tuloskorttiimme tästä. Arviointi perustuu kansainvälisiin CSR-standardeihin, kuten Global Reporting Initiative ja ISO 26 000.

Myös Saint-Gobain-konsernissa on hyödynnetty Ecovadis-alustaa vastuullisuusarviointien kumppanina jo useiden vuosien ajan.