YIT & Are valitsivat Dahlin ykköstukkuriksi Blominmäen suururakkaan

Aprillia, syö silliä ja juo kuravettä päälle – vaan eipä enää juoda, kun HSY:n eli Helsingin seudun ympäristöpalveluiden rakennuttama Espoon Blominmäen jätevedenpuhdistamo valmistuu vuodenvaihteessa 2022-2023. Yli kuusi vuotta kestäneen massiivisen rakennushankkeen projektinjohtourakoitsijana toimii YIT ja Are vastaa kumppanina talotekniikan projektinjohdosta. Dahl valikoitui ykköstukkuriksi molemmille; kiitos kattavan valikoiman ja kilpailukykyisten hintojen, luotettavien toimitusten sekä henkilökohtaisen asiakaspalvelun.

– Dahl on iso talo, jolla on pienen toimijan joustava toimintaperiaate. Palautteeseen reagoidaan hyvin, ja asiat saadaan rullaamaan nopeasti myös käytäntöön. Vaikka tilaukset hoidetaan pääsääntöisesti netissä, niin aina löytyy apua luurin päästä ja asiat saadaan tarvittaessa käsiohjauksella maaliin, kiittelee Aren LVI- ja sprinkleritöistä vastaava Henrik Koivuranta.

Asiakkaan etu edellä haasteidenkin keskellä

Blominmäellä tunnelilouhinta aloitettiin syksyllä 2015 ja varsinaiset rakennustyöt starttasivat huhtikuussa 2018. Valmistuttuaan puhdistamo käsittelee 400 000 asukkaan jätevedet Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Siuntion, Länsi-Vantaan ja mahdollisesti Vihdin alueella.

Aikaisemmin Oulussa Aren yksikönpäällikkönä toiminut Koivuranta lähti kutsun tultua Helsinkiin juuri suururakan poikkeuksellisuuden haastamana. Tähtäin on, että Blominmäen puhdistustulokset ovat Suomen ja koko Itämeren alueen parhaimmistoa, jonka lisäksi laitos tavoittelee energiatehokkuudeltaan jopa Euroopan ykköspaikkaa.

YIT:llä Santeri Saarikko on viimeiset neljä vuotta ahkeroinut Blominmäelle tulevien perinteisten jätevedenpuhdistuslaitteiden sekä massiivibetonirakenteiden kimpussa. Unohtamatta puhdistamon maanpäällisiä osia, kuten esimerkiksi hallinto- ja korjaamorakennuksia.

– Välillä korona on onnistunut kurittamaan esimerkiksi putkisto-osien toimitusaikoja tai materiaalihinnat ovat nousseet. Dahl on meitä asioista kuitenkin asianmukaisesti infonut, ja olemme päässeet kaikesta yhteisymmärrykseen. Erityismaininnan ansaitsee Dahlin Jorma Laitinen. Hän on jaksanut meitä ajatellen etsiä erikoistuotteita ja ehdottaa esimerkiksi edullisempia vaihtoehtoja pidemmällä toimitusajalla tai päinvastoin, Saarikko jatkaa.

– On ollut ilo olla näin merkittävässä projektissa mukana! Yhteistyö on sujunut todella mutkattomasti, kommentoi Dahlin teollisuusmyynnin asiakkuuspäällikkö Jorma Laitinen. 

Kuljetuspalveluiden rinnalla käytössä Dahlin palvelupisteet

Tulevan puhdistamon pinta-ala on noin 10 hehtaaria, ja työmaa-alueella liikkuu päivittäin kymmeniä ellei satoja kuormia. YIT:n ja Aren näkökulmasta on tärkeää luottaa, että toimitukset sekä niiden ilmoitukset ja merkkaamiset ovat luotettavasti ajan tasalla.

– Urakoissa hyödynnämme pääsääntöisesti Dahlin työmaatoimituksia, mutta esimerkiksi huolto- ja kunnossapidon puolella hoidetaan välillä jotain pienempää kiireellistä myös Dahlin palvelupisteillä, Koivuranta sanoo ja muistelee tutustuneensa dahlilaisiin jo Äänekosken biotuotetehtaan rakennusprojektin yhteydessä 2016–2018.

– Ei ole tietenkään ensisijainen tarkoitus häiritä ketään työaikojen ulkopuolella, mutta muistan, että Dahlin toimipiste avattiin varta vasten meille myös yksi sunnuntai, koska pakollinen ja äkillinen osantarve yllätti tehtaalla. Ja lähtipä kerran yksi harvinaisempikin osa vastuumyyjän tyttöystävän auton peräkontissa Vantaalta Äänekoskelle, Koivuranta hymyilee.

 

Julkaistu 24.5.2022.
Juttu on myös mukana toukokuussa 2022 julkaistussa DahlTube-asiakaslehdessämme, joka on jaossa palvelupisteissämme.