Wilon uusi tehdas Dortmundissa sai ykkössijan Vuoden tehdas -kilpailun ”Erinomainen muutos: digitalisaatio” -kategoriassa

Pumppuvalmistaja Wilon Dortmundin tehdas voitti Kearneyn Vuoden tehdas 2022-kilpailussa ”Erinomainen muutos: digitalisaatio” -kategorian ykkössijan. Wilo on tänä vuonna saavuttanut myös riippumattoman kestävän kehityksen luokittajan Ecovadiksen platinatason, jonka saavuttaa vain yksi prosentti Ecovadiksen arvioimasta 90 000 yrityksestä vuosittain.

Wilo on jo pitkään panostanut tuotannossaan ja tuotekehityksessään energiankulutuksen vähentämiseen ja ympäristökysymyksiin.  Uusi hiilineutraali tuotantolaitos Dortmundissa panostaa myös uusiutuvaan energiantuotantoon. Tehtaalla on 4000 aurinkopaneelia ja energiaa varastoidaan vetyakkuihin.

Energiankulutus sekä ympäristökysymykset ovat viime aikoina olleet yhä voimakkaammin myös uutisten aiheena. Uudet pumppuja koskevat EU-määräykset ovat osaltaan vaikuttaneet pumpputeknologiaa kehittävien yritysten tuotekehityksen suuntaan. Arvioiden mukaan jopa 10 % maailman energian kulutuksesta tulee pumppujen käytöstä. Usein vanhentunut pumpputeknologia saa pumput kuluttamaan todella suuria määriä energiaa.

Tällä hetkellä nouseva sähköenergian hinta vaikuttaa ja kiinnostaa laajasti yhteiskunnassa. Aikaisemmin pumppujen energiankulutukseen ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota, vaikka isojen kiinteistöjen pumppauskustannukset ovat hyvin suuret.


Wilon uudistuneet energiatehokkaat pumppusarjat

Wilon Stratos GIGA2.0 -, Yonos GIGA - ja Helix2.0 VE -sarjojen pumppujen moottoreiden hyötysuhde on nyt IE5 -luokkaa ja Stratos GIGA2.0 -pumpun hydraulinen MEI-luku on ≥ 0,7 eli korkein mahdollinen.

Wilo uudistaa siis valikoimaansa energiatehokkuuden huipulle. Energiatehokkuuden kärjessä markkinoilla jo saatavilla oleva Stratos MAXO on toisen sukupolven kestomagneettimoottorilla varustettu pumppu, joka löytyy myös Dahlin valikoimista.

Stratos MAXO-pumpun erittäin tehokas kestomagneettimoottori yhdistettynä korkealla hyötysuhteella varustettuun pumpun pesään takaa markkinoiden energiatehokkaimman kokonaisuuden.

Pumpun taajuusmuuttajassa on ominaisuuksia, joiden avulla parannetaan sekä järjestelmän säädettävyyttä että energiatehokkuutta. Taajuusmuuttajan perusominaisuuksista löytyy esim. vakiovirtaamaan, lämpötilaeroon tai haluttuun vakiolämpötilaan perustuvat ohjaustapamahdollisuudet.

Taloautomaatiojärjestelmien tarvitsemat pisteet ovat Stratos MAXO-pumpuissa vakiovarusteena, samoin kuin hälytyksen ja tilatiedon testausominaisuus.

Oikealla valinnalla voidaan vaikuttaa energiakustannuksiin

Ei ole yhdentekevää millä kriteereillä pumput valitaan kohteeseen. Perinteinen tapa on ollut valita halvin mahdollinen pumppu kiinnittämättä huomiota energian kulutukseen. Energiaa säästävä pumppu on kuitenkin taloudellisesti järkevin valinta, koska pumpun hankintahinta muodostaa vain pienen osan sen elinkaarikustannuksista. Valitsemalla oikein säästät sekä energiaa että rahaa.

Dahlin valikoima

Dahlin varastovalikoimasta löytyy kattava valikoima Wilon energiatehokkaita pumppuja heti toimitukseen:

Lue lisää Wilon vihreään vetyyn liittyvistä suunnitelmista: The stuff the future is made of | WILO

Ota yhteyttä Wilon asiakaspalveluun: wilo.fi(at)wilo.com ja +358(0) 207 401 540

 

Julkaistu 23.11.2022