Valloxilta uusi ilmanvaihtokone vakiovirtauspuhaltimilla

Hiljaisen ja matalan Vallox 99 MV -ilmanvaihtokoneen CF-mallissa on vakiovirtauspuhaltimet, joiden ansiosta ilmanvaihtokone pystyy kompensoimaan paine-eroja ja pitää ilmavirrat vakiona kaikenlaisissa olosuhteissa.

Mitä korkeampi rakennus, sitä suuremmaksi muodostuu esimerkiksi tuulen ja lämpötilaerojen aiheuttama paine-ero. Asunnon paineen vaihtelu voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia niin asukkaille kuin rakennukselle. Asukkaat voivat havaita mm. ikkunoiden huurtumista tai hajujen kulkeutumista asunnosta toiseen. Hallitsematon paine-ero saattaa saada aikaan myös epäpuhtauksien kulkeutumista sisäilmaan sekä kosteuden kertymistä talon rakenteisiin.

Siksi Vallox 99 MV CF on erinomainen vaihtoehto erityisesti korkeiden rakennusten asuntoilmanvaihdon ratkaisuksi, sillä tuulisista olosuhteista huolimatta vakiovirtauspuhaltimet pitävät ilmavirrat aina sellaisina, kuin ne on alkujaan säädetty.

Ilmavirrat pysyvät vakioina tuulen, suodattimien tai venttiilien likaantumisen sekä LTO-kennon kondensoimisen tai jäätymisen ja sulatusjaksojen aiheuttamista painehäviöiden muutoksista riippumatta.

Vakiovirtausmalli Vallox 99 MV CF ja koneen perusmalli Vallox 99 MV ovat mitoiltaan samanlaiset. Ne ovat markkinoiden matalimmat ilmanvaihtokoneet, joten kone mahtuu vaivatta myös pienempiin asuntoihin, esimerkiksi pesutornin yläpuolelle. Tilaa vievää lisä-äänieristystäkään ei tarvita, sillä huolellisen ilmavirtojen optimoinnin, tarkkaan valittujen komponenttien ja rungon erinomaisen äänieristyksen lopputuloksena kone on testatusti hiljainen.

Lisätietoja: vallox.com/vallox_oy/ajankohtaista/vallox_99_mv

 

Julkaistu 21.6.2023