Lisää asuinmukavuutta ja energiatehokkuutta säätölaitepäivityksellä

Suomen asuntokannasta valtaosa on rakennettu 1970-1990 -lukujen välisenä aikana. Suuri osa olemassa olevasta asuntokannastamme onkin parhaillaan läpikäymässä korjausrakentamisvaihetta.

Vesikiertoisia lattialämmitysjärjestelmiä on toteutettu nykyisellään 80-luvun loppupuolelta lähtien. Sähköiset säätölaitteet ovat järjestelmän kuluvia osia ja vaativat järjestelmän elinkaaren aikana päivittämistä ja uusimista.

Lämmitys on suurin yksittäinen asumisen kulu. Nykyaikaiset älykkäät säätölaiteratkaisut ovat tärkeässä asemassa saneerauskohteiden energiankäytön optimoinnissa ja asuinmukavuuden lisäämisessä.

Varaosin korjattu järjestelmä on tekniikaltaan edelleen vanhaa ja termostaattien uusiminen yksittäin tulee usein huomattavasti kalliimmaksi kuin kerralla tehty säätölaitepäivitys. Säätölaitepäivityksen myötä käytössä on nykyaikainen järjestelmä, joka tarjoaa energiatehokkuutta parantavia ominaisuuksia, sekä huoletonta asumista vuosiksi eteenpäin.

Säätölaitepäivityksien toteutuksessa voidaan käyttää Uponor Smatrix Pulsen langattomia säätölaitteita, jotka löydät täältä. Muistathan, että Retrofit-toimilaitteiden avulla päivitys voidaan tehdä lähes mihin tahansa markkinoilla olemassa olevaan lattialämmitysjärjestelmään.

Tutustu myös säätölaitepäivityksen argumenttikortteihin ja Smatrix Pulse -säätöjärjestelmään paremmin Uponorin verkkosivuilla.

Miksi säätöjärjestelmäpäivitys on kannattava?

 • 68% asumisen energiankulutuksesta aiheutuu lämmityksestä. Pienikin säästö lämmitysenergian kulutuksessa tuntuu esim. jo 1 asteen pudotus huonelämpötilassa voi tuoda jopa 5% säästön).
 • Asukkaiden tarpeiden mukaisesti säätyvät huonelämpötilat lisäävät asumismukavuutta.
 • Älykkäällä säätöjärjestelmällä lämmitys voidaan liittää osaksi älykotia.

Kumman sinä valitset?

Yksitellen varaosilla toteutettu korjaus

 • Lopputuloksena vastaava järjestelmä kuin vanha
 • Ei erityisominaisuuksia tai mahdollisuutta niihin
 • Hinta nousee helposti yksittäisiä osia korjaamalla kalliimmaksi kuin nykyaikainen järjestelmä

Säätölaitepäivitys yhdellä kerralla

 • Uusi ja nykyaikainen järjestelmä huikeilla ominaisuuksilla (mm. automaattinen tasapainotus, etähallinta, venttiilien ylläpito, eco ja kotona/poissa -toiminnot, integraatiot muihin järjestelmiin)
 • Mahdollistaa myös energiatehokkaamman käytön (käyttötottumuksista riippuen säästöpotentiaali käyttökuluissa jopa 58%)

 


Uponor Campus – uusi sähköinen koulutusalusta ammattilaisille

Uudelta koulutusalustaltamme löydät kattavan verkkokurssin Smatrix Pulse -säätöjärjestelmästä ja sen hyödyistä. Kiinnostuitko? Lue lisää täältä.

Mitä kurssi pitää sisällään?

 • Saat tietoa miksi lattialämmityksen säätölaitepäivitys on ajankohtainen
 • Opit Smatrix Pulse -säätöjärjestelmän tärkeimmät ominaisuudet sekä hyödyt
 • Voit kehittää taitojasi markkinoida säätölaitejärjestelmän päivitystä asiakkaille

Julkaistu 24.10.2022