Uponor-komposiittiputkistot – luotettava ratkaisu kaikille käyttövesilaaduille

Monikäyttöiset komposiittiputket

Komposiittiputkessa on monikerrosrakenne. Putken ulko- ja sisäpinta ovat muovia, joiden välissä on alumiinikerros. Muovinen sisäpinta on korroosionkestävä ja hygieeninen, mikä takaa raikkaan ja puhtaan veden hanalle saakka. Alumiinikerroksen ansiosta putki on täysin happidiffuusiotiivis ja tämän ansiosta samaa putkea voi käyttää niin käyttövesi- kuin lämmitysverkostoissa. Putket soveltuvat sellaisenaan pinta-asennukseen ilman pintakäsittelyä. Valkoisen putken lisäksi on saatavana myös kromin värinen putki viimeisteltyyn asennukseen.

Dahlin valikoiman Uponor-komposiitit


Turvalliset puristusliittimet

Luotettavaan kokonaisuuteen kuuluvat myös Uponor-komposiittijärjestelmän puristusliittimet. Liittimien materiaalina on DR-messinki tai PPSU. Uponor-komposiittijärjestelmän puristusliittimissä on useita turvallisuutta ja luotettavuutta parantavia ominaisuuksia, joilla minimoidaan mahdolliset riskit asennuksen aikana.

Kaikissa liittimissä on tarkistusikkuna, josta voidaan varmistaa putken oikea asennus ennen puristusta. Värikoodin ja selkeän puristusilmaisimen (S-Press PLUS) ansiosta liitinkoko on helposti tunnistettavissa ja puristamaton liitin on helppo havaita. Jos jokin puristamaton liitos jää kuitenkin havaitsematta, tämä liitos vuotaa painekokeessa ja se voidaan korjata. S-Press PLUS liittimissä on myös tarkka puristusleuan asemointi oikeaan kohtaa puristusta varten.

Edellä mainitut ominaisuudet takaavat Uponor-komposiittijärjestelmän puristusliittimien turvallisen asennuksen ja varmistavat putkiston luotettavan toiminnan.

Dahlin valikoiman Uponor S-press PLUS -tuotteet


Uponor S-Press PLUS liukujatkoliitin Uponor-komposiittiputkien asennukseen

Uudessa liukujatkoliittimessä on 50 mm säätövara komposiittiputkien asennukseen. Tämä mahdollistaa kiinteästi asennettujen komposiittiputkien helpon asennuksen. Esimerkiksi esivalmistettujen hormielementtien kiinteästi asennettujen Uponor-komposiittiputkien kytkentätoleranssit kompensoidaan helposti liukujatkoliittimellä. Myös mahdollinen vauriokohta on helposti korjattavissa liukujatkoliittimen avulla.

Dahlin valikoiman S-Press PLUS -liukujatkoliittimet


Luotettava ja turvallinen yli 30 vuoden kokemuksella

Uponor toi markkinoille ensimmäiset monikerroksiset komposiittiputket (MLCP) vuonna 1990 ja järjestelmään olennaisesti kuuluvat puristusliittimet tulivat valikoimaan 1993. Uponor-komposiittijärjestelmää on kehitetty aktiivisesti vuosien kuluessa niin putkien kuin liittimienkin osalta. Uponor-komposiittijärjestelmästä on tullut menestystarina, jota todistaa tämän reilun 30 vuoden aikana asennetut yli miljardi metriä komposiittiputkia.

 

Julkaistu 15.2.2023