Roslagen – aito alipaine-WC

Roslagen WC-järjestelmä tuo mukavuutta mökille ja säästöjä haja-asutusalueen asujalle. Asennus onnistuu ammattimieheltä helposti!

Roslagen on alipainetekniikalla toimiva WC, joka mahdollistaa vesivessan helppokäyttöisyyden ja mukavuuden monenlaisiin haastaviinkin kohteisiin. Huuhteluvettä se kuluttaa erittäin vähän - vain 0,5 litraa per huuhtelu. Pieni veden kulutus luo isoja säästöjä lompakolle ja ympäristölle, kun umpisäiliön tyhjennykset ovat harvassa.

Tottumuksista ja mukavuudesta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä. Roslagen on käytössä tavanomaisen vesivessan kaltainen, mutta huomattavasti helpompi asentaa jälkikäteen kun perinteistä viemäröintiä sille ei tarvita.

Käyttäjälläkään ei mene sormi suuhun! Tuttu vesivessa uudella tekniikalla toimintavarmasti toteutettuna.

On  totuttu, että vaihtoehtoiset käymäläratkaisut ovat jollain tapaa vaikeita käyttää tai työläitä huoltaa. Moni mökkiläinen on kyllästynyt kompostikäymälän tyhjentämiseen ja jatkokompostointiin tai sähkövessan ylläpitoon ja huoltoihin sähkölaskuineen. Kun vaikkapa kunnallistekniikan ulkopuolella sijaitsevalle rantahuvilalle valitaan käymälää, vaihtoehtojen kirjo on suuri ja valinta saattaa viedä harhateille.

Perinteinen vesivessakin voi synnyttää yllättävän riesan, sillä umpisäiliön tyhjennys tulee eteen usein ja täyttymisajankohta ei katso päivää. Roslagen peittoaa muut vaihtoehdot, sen käyttöön ei vieraillekaan tarvitse pitää erikseen koulutusta ja umpisäiliön tyhjennysvälin pituus saadaan mahdollisimman pitkäksi.

WC-järjestelmän toimintaperiaate takaa varman toimivuuden

Alipaine tehdään imemällä umpisäiliöstä ilmaa pois ja huuhteluvesi tuotoksineen kulkeutuu putkistoa pitkin umpisäiliöön, kun paine pyrkii tasautumaan WC-istuimen kautta. Huuhtelun yhteydessä viemäriputkisto tyhjenee täysin säiliölle asti. Alipaineen muodostaa säiliön päälle korotusputkeen sijoitettu märkäimuri. Putkilinjassa istuimelta säiliölle ei tarvita venttiileitä tai muitakaan liikkuvia osia. Vesilukko istuimessa täyttyy paineen tasauduttua ja estää ei-toivotun ilmankulun säiliön ja istuimen välillä, kuten tavallisessakin vesivessassa.

Roslagen WC-järjestelmässä käytettävän tekniikan ansiosta WC-istuimesta lähtevä jätevesi ei koskaan tule kosketukseen yhdenkään järjestelmään kuuluvan mekaanisen komponentin kanssa. Imu ei myöskään ole jatkuvasti päällä, vaan alipaine voidaan muodostaa vain tarvittaessa eli välittömästi huuhtelunapin painamisen jälkeen. Tällä tavoin toteutettuna järjestelmän rakenteesta on saatu mahdollisimman yksinkertainen ja varmatoiminen.

Asennus onnistuu helposti

Asennus on ammattilaiselle nopea ja helppo, ja huoltotoimet vähäisiä. Roslagen ei tarvitse olemassa olevaa viemäröintiä, vaan putkitus tehdään erillisellä 50 mm PEM-putkella omaan säiliöönsä ja tarvittaessa vaikka 4 metriä ylämäkeen.

Putken tuominen istuimelle onnistuu lattian tai seinän läpi helposti taivutettavalla letkulla. Etäisyyttä wc-istuimelta säiliölle voi olla jopa 50 metriä ja nousua 4 metriä. Tämä antaa paljon mahdollisuuksia säiliöosan sijoittelun suhteen kohteessa, jossa se vietolla ei onnistuisi. Säiliö on mahdollista asentaa myös maan päälle kivisillä ja kallioisilla tonteilla.

Järjestelmän sähköntarve on 230V / 10A. Istuimessa on pistotulppakiinnitys vakiona. Roslagen-istuimeen integroidun ohjausyksikön ja keräilysäiliön korotusputkeen sijoitetun sähkökeskuksen välisen maakaapelin tulee olla 4 x 1,5 + 1,5 S, koska sähkön lisäksi siis tuolla välillä liikkuu myös informaatiota.

Sähkökaapelit ja PEM 50 -putki eivät sisälly perustoimitukseen, vaan ne hankitaan kohdekohtaisen tarpeen mukaan, kuten mahdolliset eristeetkin.

Valmistettu Suomessa

Roslagen alipaine-WC:n istuinrunko, laitteiston kokoonpano ja ohjelmointi sekä suunnittelu on kaikki tehty Suomessa. Tyylikäs istuinosa on valmistettu teräksestä ja se on varustettu Gustavsbergin soft-close -kansistolla.

FANN Dahlin valikoimassa

Lue lisää FANNin nettisivuilta: Roslagen-alipaine wc
Roslagenille kaveriksi käyttäjäystävällinen harmaavesijärjestelmä: Harmaavesijärjestelmät - FANN

Valitse FANN, kun et halua jätevedenkäsittelystä harrastusta! 

 

Julkaistu 26.7.2022