Kosketusvapaat hanat edistävät hygieniaa

Virukset, bakteerit ja taudinaiheuttajat – ihmiset altistuvat useille eri taudinaiheuttajille päivittäin. Mikäli nämä pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, ne voivat johtaa tartuntoihin. Yksinkertaisiin ja tehokkain suojautuminen on säännöllinen ja perusteellinen käsienpesu. Oraksen kosketusvapaat, nykyaikaiset hanat niin yksityiskodeissa kuin julkisissa tai puolijulkisissa tiloissakin parantavat turvallisuutta ja varmistavat parhaan mahdollisen hygienian.

Jopa 80 prosenttia kaikista infektiotaudesta tarttuu käsistä, joilla me – tietoisesti tai tiedostamatta – kosketamme kasvojamme keskimäärin 16 kertaa tunnissa*. Kunnollinen käsihygienia voi näin ollen merkittävästi vähentää taudinaiheuttajien siirtymistä limakalvojen kautta omaan elimistöömme tai toisille. Käsiä tulisi puhdistaa huolellisesti 30 sekunnin ajan, vaahdottaa saippualla ja huuhdella puhtaalla vedellä.

Kosketusvapaisiin hanoihin ei tarvitse koskea lainkaan, mikä on niiden ylivoimainen ominaisuus. Tämä vähentää huomattavasti taudinaiheuttajien siirtymistä käsistä hanan pinnalle. Hanan pinta myös välttyy käsistä tippuvalta vedeltä ja pysyy näin ollen puhtaana kauemmin.

Hygienia ja käyttömukavuus julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa

Lääkäriasemilla ja hoitolaitoksissa pätevät erityisohjeet. Kosketusvapaat hanat varmistavat näissä tiloissa korkean hygieniatason ja turvallisen vedenkäytön. Tämä tulisi kuitenkin aina varmistaa myös muissa julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa – kuten kouluissa, toimistoissa, hotelleissa, ravintoiloissa ja elokuvateattereissa. Missä suuri määrä ihmisiä kohtaa, bakteerien ja virustenkin määrä on luonnollisesti korkeampi. Siksi asianmukaiset hygieniatoimenpiteet ovat välttämättömiä.

Kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra tai Oras Medipro vähentävät tehokkaasti taudinaiheuttajien siirtymistä ja ovat samalla ylivoimaisen miellyttäviä käyttää. Sensori reagoi tarkasti käyttäjän käsiin. Mitään hanan osaa ei tarvitse koskettaa käsiä pestessä, ja valitunlämpöisen veden tulo alkaa ja loppuu automaattisesti. Lämmönsäätökahvalla varustetuissa malleissa lämpötilaa voidaan myös helposti säätää.

Kosketusvapaa hana yksityisissä tiloissa

Asiat kuten turvallisuus, mukavuus ja esteettömyys nousevat keskeisiksi asioiksi. Kosketusvapaat hanat ovat vakuuttavia myös tässä niiden helpon käytön ansiosta – ja myös eri sukupolvien käytössä. Lapset osaavat yleensä käyttää kosketusvapaita hanoja välittömästi, ja etenkin vanhemmat ihmiset pitävät helppokäyttöisyydestä; hanan sensori toimii luotettavasti havaitessaan käden hanan alla ja käynnistää vedentulon huolimatta vesipisaroista hanan pinnalla tai valon heijastuksista. Vedentulo myös loppuu välittömästi kun käsi poistuu hanan alta. Kosketusvapaan hanan lämpötila on esiasetettu, joten hanasta virtaava vesi on aina turvallisen lämmintä ja miellyttävää.

Kosketusvapaat Oras Electra -hanat Dahlin valikoimassa

Lue lisää aiheesta Oraksen sivuilta

Tutustu Oraksen kosketusvapaisiin hanoihin

Julkaistu 28.5.2020