Valitse kestäviä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja

Keittiö on kodin sydän ja yksi kotien suosituimmista remontointikohteista. Mutta mitkä parannukset luovat keittiölle eniten lisäarvoa?

Energian ja veden säästäminen on teema, joka askarruttaa ihmisiä nykyään paljon. Kiinnostusta lisää myös se, että valtiot tukevat ympäristöystävällisiä ratkaisuja aina vain enemmän toimintapolitiikoilla ja aloitteilla. Euroopassa 61 % kuluttajista on huolissaan ympäristöstäja siksi kiinteistönvälittäjät suosittelevat, että koteihin asennettaisiin energiaa säästäviä kodinkoneita ja vettä tehokkaasti käyttäviä hanoja.

Ympäristöystävälliset hanat ovat hyvä ja kätevä tapa vähentää vedenkäyttöä arjessa – usein jopa täysin huomaamatta. Ne toimivat alhaisemmalla virtausnopeudella kuin perinteiset mallit ja kuluttavat vähemmän vettä pesua kohti mutta takaavat silti riittävän vedenpaineen päivittäisiin keittiöaskareisiin.

Integroidulla ekopainikkeella varustetut hanat tarjoavat mahdollisuuden vaihtaa joustavasti virtaamanopeutta, mikä on hyödyllinen ominaisuus energiansäästöjä tavoiteltaessa.

Dahlin valikoiman Oras Safira Eco -hanat

Muista myös, että laatuun panostaminen kannattaa. Laadukkaiksi tiedettyjen brändien pitkäikäiset hanat ovat myös hyvä keino viestiä vastuullisuudesta, sillä ne kestävät pidempään ja vähentävät näin jätteen määrää.

Lue lisää Älykäs ja ympäristöystävällinen keittiö kasvattaa kodin arvoa (oras.com)

Vettä säästäviä suihkuratkaisuja

Tiesitkö että eurooppalaisessa taloudessa keskimäärin kolmannes kulutetun veden määrästä käytetään suihkussa? Suihkussa kuluu keskimäärin 45 litraa vettä virtaaman ollessa 11 litraa minuutissa.

Miten voimme tulla tietoisemmiksi veden kulutuksesta ja vähentää sitä ollessamme suihkussa? Yksi hyvä vaihtoehto on suihkussa vietetyn ajan lyhentäminen.  Voit vaikuttaa kulutukseen myös valitsemalla kotiisi kulutusta hillitseviä suihkuratkaisuja: Termostaattihanan Eco-vaihtoehdossa veden virtaama on rajattu 12 litraan minuutissa ja 38 °C oletuslämpötilalla säästetään energiaa ja varmistetaan miellyttävän lämmin suihkuvesi. EcoFlow-toiminnolla varustettujen käsisuihkujen avulla voit vähentää vedenkulutusta jopa 50 %.

Oraksen virtaamarajoitetut käsisuihkut on suunniteltu erityisesti vähentämään veden kulutusta. Ne voivat puolittaa virtauksen tämän heikentämättä suihkun miellyttävyyttä.

Dahlin valikoiman Oras Apollo Eco -suihkut

Lue lisää Oraksen vettä ja energiaa säästävistä ratkaisuista: Vettä säästävän käsisuihkun valinta (oras.com)

Muista myös kosketusvapaat hanat

Kun vaihdat kosketusvapaaseen hanaan, et joudu huolehtimaan veden tuhlaamisesta. Sensorit anturit varmistavat, että vesi valuu vain tarvittaessa. Tällöin pystyt vähentämään hukkaa jopa 50 % edes ajattelematta koko asiaa. Lisäksi joudut koskettamaan tiettyjä pintoja harvemmin, jolloin infektioriski pienentyy.

Dahlin valikoiman kosketusvapaat Oras-hanat

Lue lisää kosketusvapaista hanoista: Miten kosketusvapaat hanat voivat auttaa säästämään vettä? (oras.com)

Kysy lisää vedensäästövinkkejä Dahlin myynniltä!

 

Julkaistu 15.2.2023