Uutuus vesipatteritalon lämmityksen hallintaan

Markkinoille on tullut odotettu uutuus: etähallittava älytermostaatti, joka ei pelkästään pienennä lämmitysveden virtausta patterissa, vaan myös keskustelee lämpöpumpun kanssa optimoiden energiantuotantoa.

NIBE S -sarja ei jämähdä menneisyyteen

Useista uusista tai vanhemmista suomalaiskodeista löytyy NIBE S -sarjan maalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppukokonaisuus. Tuotteensa jo hankkineet voivat olla levollisin mielin – laite ei jämähdä menneisyyteen, vaan nettiin ja myUplink-palveluun liitettynä se pysyy päivitysten ansiosta mukana kehityksessä. Kun NIBE S -sarjan laitteen näytölle tulee ilmoitus uudesta ladattavissa olevasta ohjelmistoversiosta, riittää napin painallus ja laite on taas askeleen lähempänä tulevaisuutta. Nyt käyttöönotettu lämpöpumppu pystyy näin vastaamaan myös tulevaisuuden tarpeisiin ja mahdollisuuksiin.

Fiksut langattomat lisätarvikkeet tuovat lisää mukavuutta ja hallittavuutta

NIBE S -sarjan laitteisiin on saatavissa fiksuja lisätarvikkeita: pieniä langattomia antureita ja ohjausyksiköitä, jotka on helppo sijoittaa sopivaan paikkaan ja liittää lämpöpumppuun.

Nyt uutuutena fiksujen lisätarvikkeiden valikoimaan on tullut vesipatterin älytermostaatti SRV10. Langaton älytermostaatti ”keskustelee” lämpöpumpun kanssa. Se mittaa huonelämpötilaa ja kun tavoiteltu lämpötila on saavutettu, termostaatti paitsi pienentää lämmitysveden virtausta patterissa, niin myös kertoo lämpöpumpulle että lämmöntarve on pienentynyt. Tällöin lämpöpumppu voi optimoida omaa toimintaansa sisätilojen mukavuuden pysyessä huipussaan.

Älytermostaatin välittämä lämpötilaa voi seurata myös esim. älypuhelimessa myUplink-sovelluksessa ja sitä voi myös tarvittaessa ohjata etänä myUplink Premium -tasolla. Ohjaus mahdollistaa esim. eri huoneiden lämpötilojen säätämisen etänä. Vesipatterien nopean reagoimisen ansiosta saavutetaan haluttu sisälämpötila nopeasti.

Fiksuja langattomia lisävarusteita löytyy myös sisäilman kosteuden ja/tai hiilidioksidipitoisuuden hallintaan sekä lämmityksen ohjaamiseen. Lisäksi valikoimassa on etähallittava älypistorasia, joka toimii myös energiamittarina.

Tarpeet muuttuvat – järjestelmä muuntuu

Fiksun lämmitysjärjestelmän laajentaminen aurinkopaneeleilla, ilmanvaihtokoneella tai viilennyksellä on helppoa ja järkevää. Koko järjestelmä toimii saumattomasti yhteen NIBE S -sarjan lämpöpumpun tai ilma-vesilämmitysjärjestelmän sisäyksikön automatiikasta. Etävalvonta onnistuu kätevästi myUplink -palvelun maksuttomalla perustasolla ja etähallinta tapahtuu Premium-tasolla pienestä vuotuisesta lisämaksusta. Lisää huolettomuutta tuo maksuton kuuden vuoden NIBETURVA, jonka saa rekisteröimällä uuden lämpöpumpun lisäturvan piiriin.

Lue lisää nibe.fi

Kysy älytermostaatista ja muista NIBE-lisätarvikkeista omalta Dahl-vastuumyyjältäsi!

 

Julkaistu 24.10.2022