Monipuolinen Henco-komposiittijärjestelmä

Henco Industries on valmistanut komposiittijärjestelmiä vuodesta 1992 – lähes 30 vuoden ajan! Tänä päivänä Henco on Euroopan suurin komposiittiputkien valmistaja. Kaikki tuotantomme sijaitsee edelleen pääpaikallamme Belgiassa, josta toimitamme tuotteemme asennettavaksi ympäri maapallon yli 90 eri maahan.

Henco-monikerrosputkijärjestelmä sisältää putket ja liittimet koossa 16-90mm, ja se on ainoa markkinoilla oleva komposiittijärjestelmä, joka yhdistää PE-Xc -monikerrosputken ja PVDF-muoviset liittimet.

Komposiittijärjestelmiä on perinteisesti totuttu käyttämään käyttövesi- ja lämmitysasennuksissa. Henco-järjestelmässä hyödynnetyt materiaalit mahdollistavat käytön myös esimerkiksi paineilma- ja jäähdytysasennuksissa, kaasuasennuksissa sekä jopa sprinklerijärjestelmissä.

Järjestelmällä voidaan kuljettaa myös erilaisia desinfiointinesteitä, glykoliliuosta sekä esimerkiksi maalämpönestettä (kysy lisätietoja soveltuvuudesta eri käyttökohteisiin Dahlin myyjältä tai Henco-edustajalta). Mainittakoon myös, että PVDF-liittimet ovat yhteensopivia mm. Armaflex 520 -eristeliiman kanssa, jolloin putkien ja liittimien eristäminen on yksinkertaista ja huoletonta. Käyttökohteita on siis monia!

Henco-komposiittiputkella on korkea lämpötilankesto

HENCO-komposiittiputkessa käytetty muovilaatu PE-Xc takaa korkeimman mahdollisen lämpötilankeston, mitä komposiittiputkissa on saatavilla. Korkea lämpötilankesto vaikuttaa putken käyttöikään – mitä korkeampi lämpötilankesto, sen pidempi käyttöikä. 

HENCO-putkelle ominainen jäykkyys syntyy puskuhitsatun, paksun alumiinikerroksen avulla. Jäykkä komposiittiputki on helpompi käsitellä, varastoida ja nopeampi asentaa pitkien kannakointivälien ansiosta. Vahva alumiinikerros mahdollistaa myös erittäin lyhyen taivutussäteen (jopa 2xDU) sekä poikkeuksellisen korkean paineenkeston (jopa 16bar riippuen putkikoosta!).

HENCO-monikerrosputket ovat saatavilla suorina tankoina, kieppeinä, suojaputkessa sekä myös valmiiksi eristettynä.

PVDF-muovi tuo HENCO-puristusliittimille ainutlaatuiset ominaisuudet

HENCO-puristusliittimien runko valmistetaan PVDF-muovista ja puristusholkit ruostumattomasta teräksestä. PVDF-muovin sitkeys ja joustavuus on se tekijä, minkä vuoksi HENCO on täydellinen valinta putkistoihin, joissa lämpötilat vaihtelevat ja syntyy lämpölaajenemisliikkeitä. PVDF-muovin kestävyys ja sitkeys mahdollistaa liittimien valmistamisen suuremmalla virtausaukolla, jolloin virtaushäviö pienenee sekä putkistosta syntyvät virtausäänet minimoituvat.

Tutustu oheisesta videosta PVDF-muovin ainutlaatuiseen ominaisuuteen eli sen joustavuuteen!

Liittimissä on kaikki tarvittavat turvaominaisuudet mm. vuodonilmaisutoiminto, puristusleuan kohdistustoiminto sekä pistosyvyyden tarkastusikkuna. Puristuskaulus on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, jotta se kestää varmasti rankemmatkin työmaaolosuhteet.

PVDF-liittimien asennuslämpötila on erittäin laaja: puristamisen voi suorittaa jopa -20 °C lämpötilassa - työt eivät pysähdy paukkupakkasillakaan!

Lopputulos on ainutlaatuinen yhdistelmä, joka takaa laadukkaimman, luotettavimman ja monikäyttöisimmän komposiittijärjestelmän

Henco myöntää tuotteilleen niiden laatua vastaavan 10 vuoden järjestelmätakuun. Tuotteilla on vaadittavat hyväksynnät, mm. käyttövesiasennuksiin tarkoitetuilla tuotteilla suomalainen tyyppihyväksyntä. Henco-tuotteet täyttävät myös tiukat Joutsenmerkki-kriteerit!

Komposiittiputkijärjestelmän lisäksi Henco Industriesin tuotevalikoima kattaa PE-Xc -putket, PE-RT -putket, suojaputket, jakotukit, lattialämmitysjärjestelmän sekä käyttäjäystävälliset työkalut.

Dahlin valikoima

Lisätietoa Hencon tuotteista saat omalta vastuumyyjältäsi Dahlilla.

Suomenkielisiin kotisivuihin voit tutustua osoitteessa: www.henco.be/fi

 

Julkaistu 21.12.2021