Muovinen putki metallisen tilalle?

Mieti, jos voisit tehdä rakennuskohteesi jäähdytys- tai LTO-putkistotyöt kaksi kertaa tavallista nopeammin ja 33 % pienemmillä henkilöresursseilla. Jos voisit tehdä putkityöt ilman yhtään hitsaustaitoista työntekijää tai tarvetta tulityöluville. Jos voisit tarjota markkinoiden parhaan eristyksen tekemättä itse mitään varsinaisia eristystöitä. 

COOL-FITillä se on mahdollista!

Mikä tekee COOL-FITistä niin erityisen?

Perinteisten jäähdytysputkijärjestelmien suurin ongelma on metallista huolimatta alttius korroosiolle. Ainoa 100 % varma tapa välttyä korroosion aiheuttamilta vuodoilta on käyttää materiaalia, joka ei voi korroosioitua. Tarjoammekin täydellisen 3-in-1 putkistoratkaisun, joka tuo säästöjä niin urakoitsijalle, tilaajalle kuin ympäristöllekin.  

Sisällä oleva PE100 -putki kestää hyvin kaikki tavallisimmat liuokset, joita järjestelmissämme käytetään. Sileä pinta luo metallia pienemmän virtausvastuksen, eikä sille ole asetettu mitään virtausnopeuksen rajoitusta. Sen toimintalämpötila on -50°C - +60°C.  

Putki on tehtaalla esieristetty markkinoiden tehokkaimmalla eristeellä, eli polyuretaanieristeellä. Eristeen paksuus on joko 22 mm tai 40 mm. Eriste on kovaa, eikä siten esimerkiksi salli veden virtaamista eristeen läpi.  

Ulkokuorena on erittäin luja HDPE-muovista valmistettu kuori. Se kestää hyvin vaihtelevia sääolosuhteitamme, eli niin rakeita kuin UV-säteilyäkin. Kuori tarjoaa suojan myös asennusaikaista kolhiintumista vastaan. Kovan ulkokuoren ansiosta putki voidaan myös kannakoida suoraan ulkokuoresta, eikä kannakkeiden tarvitse olla äänieristettyjä.

Kokonaisvaltainen järjestelmä, joka mukautuu

Tarjoamme kaiken, mitä järjestelmä tarvitsee. Tämä tarkoittaa siis itse putkia, kaikkia sovitteita ja kulmia, venttiileitä, liitokset muihin putkimateriaaleihin ja järjestelmiin sekä tietenkin kaikki työkalut putken liittämiseen ja työstämiseen.

Lupauksemme 

COOL-FITin takeena on: 

  • 30 % muita eristeitä parempi energiatehokkuus 
  • 50 % lyhyempi asennusaika 
  • 60 % kevyempi 
  • 100 % korroosiovapaa 

Lisäksi oikein asennettuna putkistomme esieristys takaa, ettei kondensaatiota pääse muodostumaan. Suuri energiatehokkuus tarkoittaa suoraa säästöä jäähdytykseen kuluvassa energiassa, jolloin se säästää rahan lisäksi luontoa. Nopeampi asennusaika tarkoittaa sitä, että työntekijöillä jää aikaa muuhunkin tai toisiin työmaihin. Se tarkoittaa samalla nopeampaa järjestelmän käyttöönottomahdollisuutta, joka on erityisen tärkeää rakennusprojekteissa, jossa aikataulu on erityisen tiukalla.  

60 % kevyempi putki on mukavampi käsitellä ja helpottaa asennustyötä. Se tarkoittaa myös kevyempää kuormitusta rakenteisiin, joihin putki kannakoidaan.  

Alla video, jossa vertaillaan COOL-FITin asennusaikaa perinteiseen järjestelmään. Huomaa, ettei COOL-FITin asentamiseen tarvita kolmatta, erillistä työntekijää eristämään putkistoa.

 

Katso tästä COOL-FIT tehokkaan mukavuusjäähdytyksen vallankumous -video:

 

Kiinnostuitko? Voit kysyä suoraan myyjältäsi Dahlilla tai ottaa yhteyden: 

GF Piping Systems  
Matti Aho  
Tuoteryhmäpäällikkö, Jäähdytys  
matti.aho@georgfischer.com   
0400 513 027
 

 

Teksti ja kuvat: GF

Julkaistu 28.11.2023