Ilmanvaihtokanavat palonkestäviksi innovatiivisella ISOVER U Protect -järjestelmällä

Ilmanvaihtokanavan paloeristys on paras tapa varmistaa sekä rakennuksen ilmanvaihto- että savunpoistokanavien paloturvallisuus. ISOVERin ULTIMATE-mineraalivillaratkaisut tekevät ilmanvaihtokanavista palonkestävät ja täyttävät niin lämmön- kuin ääneneristysvaatimukset.

Rakenteellisten järjestelmien palonkestävyydellä tarkoitetaan sitä aikaa, jonka se pysyy vakaana, estäen liekkien ja palokaasujen etenemisen ja minimoiden lämpötilan nousun. Tämä vaatimus on erityisen tärkeä siellä, missä kanavat kulkevat osastoiviksi suunniteltujen seinien läpi. Päämääränä on hidastaa palon etenemistä ja antaa rakennuksen käyttäjille tarpeeksi aikaa poistua tulipalon syttyessä.

Tätä tarkoitusta varten ISOVER on kehittänyt ainutlaatuisen U Protect -järjestelmän. Sen pohjana ovat innovatiivinen ULTIMATE-mineraalivilla ja muut komponentit, kuten ruuvit, liima ja maali, joissa yhdistyvät:

  • kanavien optimaalinen palonkestoaika (jopa 2 h)
  • kevyt paino (jopa 3 kertaa kevyempi kuin perinteiset ratkaisut)
  • asennuksen helppous
  • lopullisen asennuksen esteettisyys uuden, mustan pinnoitteen ansiosta.

U Protect Slab -levyt sopivat suorakaidekanaviin, ja U Protect Wired Mat -verkkomatot sekä pyöreisiin ilmanvaihtokanaviin että suorakaidekanaviin.

ISOVER-paloeristeet ovat A1-paloluokan tuotteita, joiden sulamispiste on yli 1000 °C. Siten ne täyttävät myös Rakentamismääräyskokoelman E3 vaatimukset tulisijoille. ISOVER-paloeristeet ovat mittapysyviä. Ne eivät levitä paloa ja niiden savunmuodostus on vähäistä. Paloeristysratkaisuja on suojausluokkaan EI120 asti.

Dahlin valikoima:

Alla olevasta linkistä voit ladata U Protect -asennusohjeen:

 

Julkaistu 28.9.2021