Henco Industries on Euroopan suurin monikerrosputkien valmistaja

Henco Industries on Euroopan suurin monikerrosputkien (eli tutummin komposiittiputkien) valmistaja, jonka tuotteita käytetään yli 90 maassa ympäri maapallon. HENCO-monikerrosputkijärjestelmää on valmistettu Belgiassa vuodesta 1992 – yli 25 vuoden ajan!

Suomessakin HENCO-tuotteita on asennettu jo usealla vuosikymmenellä. Henco-tuotteet valmistetaan Belgiassa, jotta voimme taata tuotteidemme korkean laadun ja varman saatavuuden nyt ja tulevaisuudessa. Takeena laadusta Henco-tuotteille myönnetään 10 vuoden takuu! Henco monikerrosputkijärjestelmä on ainoa markkinoilla oleva komposiittijärjestelmä, joka yhdistää sekä putki- että liitinteknologioiden kehittyneimmät vaihtoehdot – PE-Xc -monikerrosputki yhdistettynä PVDF-muovisiin liittimiin. 

HENCO-monikerrosputken keskeisimmät edut liittyvät putken korkeaan lämpötilankestoon sekä putken jäykkyyteen

Polyeteenin ristisilloittaminen on prosessi, joka parantaa polyeteenin lämpötilankestoa. Polyeteenin ristisilloitus voidaan tehdä joko kemikaalein (PE-Xa ja PE-Xb) tai elektronisäteillä (PE-Xc). PE-Xc on siis tekninen lyhenne elektronisäteillä ristisilloitetulle polyeteenille. Lyhenteen kirjaimet PE tarkoittavat polyeteenia, X tarkoittaa ristisilloitusta ja c-kirjain kertoo, että ristisilloitus on tehty elektronisätein.

HENCO-komposiittiputkessa käytetty muovilaatu PE-Xc takaa korkeimman mahdollisen lämpötilankeston, mitä komposiittiputkissa on saatavilla. Korkea lämpötilankesto vaikuttaa suoraan putken käyttöikään – mitä korkeampi lämpötilankesto, sen pidempi käyttöikä.

Ristisilloitusprosessin tekeminen elektronisäteillä varmistaa myös, ettei tuotteeseen päädy mitään lisäaineita tai epäpuhtauksia valmistuksen aikana. Valmistustapansa ansiosta PE-Xc -laatu varmistaa, että juomaveden laatu pysyy täysin muuttumattomana ja saat veden aina raikkaana ulos vesihanasta.

HENCO-putkelle ominainen jäykkyys syntyy puskuhitsatun, paksun alumiinikerroksen avulla. Jäykkä komposiittiputki on helpompi käsitellä, varastoida ja nopeampi asentaa pitkien kannakointivälien ansiosta. Vahva alumiinikerros mahdollistaa myös erittäin lyhyen taivutussäteen (jopa 2xDU) sekä poikkeuksellisen korkean paineenkeston (jopa 16bar riippuen putkikoosta!). HENCO-monikerrosputket ovat saatavilla suorina tankoina, kieppeinä, suojaputkessa ja jopa valmiiksi eristettynä.

PVDF-muovi tuo HENCO-puristusliittimille ainutlaatuiset ominaisuudet

HENCO-puristusliittimien runko valmistetaan PVDF-muovista ja puristusholkit ruostumattomasta teräksestä. PVDF-muovi on kestävä, hygieeninen sekä hieman joustava muovilaatu, joka on suunniteltu erityisesti juomavesikäyttöön. Juuri PVDF-muovin sitkeys ja joustavuus on se tekijä, minkä vuoksi HENCO on täydellinen valinta vesiputkistoihin, joissa lämpötilat vaihtelevat ja syntyy lämpölaajenemisliikkeitä.

Tutustu oheisesta videosta PVDF-muovin ainutlaatuiseen ominaisuuteen eli sen joustavuuteen!

 

PVDF-muovin kestävyys ja sitkeys mahdollistaa liittimien valmistamisen suuremmalla virtausaukolla, jolloin virtaushäviö pienenee sekä putkistosta syntyvät virtausäänet minimoituvat. Korkealaatuisen materiaalin lisäksi liittimissä on kaikki tarvittavat turvaominaisuudet mm. vuodonilmaisutoiminto, puristusleuan kohdistustoiminto sekä pistosyvyyden tarkastusikkuna. Puristuskaulus on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, jotta se kestää varmasti rankemmatkin työmaaolosuhteet.

PVDF-muovi kestää korkeita lämpötiloja, korkeaa painetta ja on turvallinen käyttää juomaveden kanssa. PVDF-liittimien asennuslämpötila on erittäin laaja: puristamisen voi suorittaa jopa -20 °C lämpötilassa - työt eivät pysähdy paukkupakkasillakaan!

 

Lopputulos on ainutlaatuinen PE-Xc ja PVDF-materiaalien yhdistelmä, joka takaa laadukkaimman, luotettavimman ja monikäyttöisimmän komposiittijärjestelmän

Henco-monikerrosputkijärjestelmä sisältää tuotteet koossa 16-90mm, ja sen käyttökohteita ovat mm. käyttövesi-, lämmitys-, LTO-, jäähdytys- ja paineilma-asennukset. Materiaalivalintojen ja valmistustekniikan ansiosta HENCO-komposiittijärjestelmällä on korkein mahdollinen lämpötilan- ja paineenkesto mitä komposiittijärjestelmällä voi olla. Tuotteet ovat saatavilla Dahl-toimipisteistä ympäri Suomen.

Myönnämme tuotteillemme niiden laatua vastaavan 10 vuoden järjestelmätakuun. Tuotteilla on myös kaikki vaadittavat hyväksynnät, mm. käyttövesiasennuksiin tarkoitetuilla tuotteilla suomalainen tyyppihyväksyntä. Tuotteemme täyttävät myös tiukat Joutsenmerkki-kriteerit!

Komposiittiputkijärjestelmän lisäksi Henco Industriesin tuotevalikoima kattaa PE-Xc -putket, PE-RT -putket, suojaputket, jakotukit, lattialämmitysjärjestelmän sekä käyttäjäystävälliset työkalut.

Hencon tuotteet Dahlin varastovalikoimassa

Tutustu myös juuri julkaistuihin Hencon suomenkielisiin kotisivuihin osoitteessa:

www.henco.be/fi

…. sekä ryhdy seuraamaan Henco Industriesin suomenkielistä Instagram-tiliä!

https://www.instagram.com/henco_finland/

Henco Industries on yritys, joka toimii kansainvälisesti ympäri maapallon, mutta jonka tuotanto ja sydän löytyy osoitteesta Herentals, Belgia. Belgiassa sijaitsevalla tuotannolla varmistamme huipputason laadunvalvonnan, sekä takaamme varman saatavuuden nyt ja tulevaisuudessa.

 

Julkaistu 26.8.2020