Älyvaraajalla energiansäästöä

HAATO on Suomessa tunnettu kestävistä ja laadukkaista lämminvesivaraajistaan, joiden valmistaminen aloitettiin Vantaan Korsossa jo 1940-luvulla.

Kehitys on kulkenut pitkälle 80 vuodessa. Nykyajan Haato varaaja on tyylikäs, ympäristöystävällinen, hyvin eristetty energiatehokas laite, jonka vesisäiliö on ruostumatonta terästä. Eikä siinä kaikki: Nyt varaajaan on saatavissa myös älyä, jonka avulla kotitalous voi säästää energiaa.

Haato HK Smart Control

Älyvaraajassa on nimensä mukaisesti älyä, sillä se pyrkii lämmittämään vain tarpeeseen. Laite ”oppii talon tavoille” seuraamalla talouden vedenkulutuskäyttäytymistä viikon ajan, minkä jälkeen se optimoi veden lämmityksen kulutuksen mukaiseksi. Näin minimoidaan lämpöhäviöitä.

Lämpimän veden loppumista ei silti tarvitse pelätä saunaillan tullessa. Kun tiedetään etukäteen, että käyttövesitarve on suurempi kuin tavallisesti, voidaan tätä ennakoida helposti valitsemalla tilapäisesti korkeampi lämpötilataso. Varaaja nostaa silloin veden lämpötilaa, mutta muistaa myös edellisviikon kulutuksen. Alkuperäiseen tasoon palataan pienentämällä tasoa. Varaaja muistaa muutokset seuraavalla viikolla. Jos niin halutaan, saa varaajan toimimaan manuaalitoiminnolla perinteisen varaajan tapaan.

Pidemmän poissaolon ajaksi varaaja voidaan asettaa lomatilaan, jolloin käyttövesi pidetään automaattisesti alimmassa lämpötilassa, jossa ei ole jäätymisriskiä. Varaajaan voidaan myös tarvittaessa kytkeä lapsilukko päälle. Varaajan bakteerikasvun estämiseksi käyttöveden lämpötilaa korotetaan automaattisesti säännöllisin väliajoin.

Varaajan mukana toimituksessa tulee täydellinen valmiiksi tehtaalla asennettu venttiilivarustus: sekoitusventtiili, takaiskuventtiili, varo-/laskuventtiili sekä sulkuventtiili.

Dahlin valikoima

 

Julkaistu 23.11.2022