Yhä useampi alkaa ymmärtää, että lämmin käyttövesi on unohdettu energiasyöppö

Fiksu ja kestävä kylpyhuone auttaa säästämään energiaa, vettä ja rahaa. Gustavsberg on kestävien kylpyhuoneratkaisujen edelläkävijä. Hyvä esimerkki on kylpyhuonesarjamme Nautic, tuotteet ovat täynnä älykästä ja vaihdettavaa tekniikkaa, minkä lisäksi tuotteiden kestävyys on otettu huomioon niiden koko elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Hanojemme älykkäät toiminnot säästävät energiaa ja vettä. Uusi Nautic on ympäristö-, laatu- ja energiastandardoitu veden ja energian säästämiseksi. Lisäksi se täyttää kaikki alan ympäristövaatimukset. Hanat voidaan päivittää vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia ja mukauttaa muuttuviin tarpeisiin ja suurten projektien eri vaiheisiin sopivaksi.

Energialaskurillamme sinun on helpompi laskea, kuinka paljon voit säästää vaihtamalla hanoja, mutta jo nämä esimerkit ovat paljonpuhuvia:

  • Vaihtamalla kaikki hanansa E-energialuokasta A-energialuokkaan kotitalous voi saavuttaa lämpimän veden aiheuttamassa energiankulutuksessaan yli 35 prosentin säästöt.
  • Neljän hengen omakotitalossa kyse on ainakin 1 680 kWh:sta vuodessa.
  • Vastaava muutos 40 asunnon kiinteistössä tuottaa säästöä 61 600 kWh vuodessa.
  • Sähköauto kuluttaa noin 2 kWh. Yllä kuvatun mukainen vanhojen hanojen uusiminen voi antaa 8 400 ilmaista ajokilometriä sähköautolla. (Lähde: Vattenfall)

Vinkki: Käytä Gustavsbergin energialaskuria, niin saat hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon säästäisit vaihtamalla hanaa.

Lähde: Saving potential of energy labelled taps and showers, SP/RISE (Research Institutes of Sweden) kenttätutkimus

Lue lisää energialaskuristamme: https://www.gustavsberg.com/fi/kestavyys/energialaskuri

Dahlin valikoima

Lue lisää: Nautic-hanat Gustavsbergin sivuilla

 

Julkaistu 21.6.2023