Grundfos Unilift APG – luotettava, nopea ja helppo ratkaisu kotitalouksien jätevesien pumppaamiseen

UNILIFT APG on suunniteltu pumppaamaan ja siirtämään kotitalouksien jätevettä, estämään tulviminen ja minimoimaan hajuhaitat. Monipuolisella ja käyttövarmalla repijällä varustetulla uppopumpulla voidaan asuinrakennuksista pumpata jätevettä ja erityisesti wc-jätettä sisältävää mustaa vettä. Pumpussa on ammattitason repijäjärjestelmä, joka on vuosikymmenien kehitystyön tulos ja jota käytetään myös liikerakennusten tarpeisiin suunnatussa Grundfos SEG -pumppusarjassa. Järjestelmä pilkkoo kiintoaineet ja hiukkaset pieniin osiin, jolloin kotitalouksien jätevettä voidaan pumpata sujuvasti sekä pysty- että vaakasuunnassa kauempanakin sijaitsevaan pääviemäriin.

Edut, jotka palvelevat kaikkia

UNILIFT APG -pumpun asennusvaihtoehdot:

  • Nopea asentaa ja säästää kustannuksia. Unilift APG ‑pumpussa on ammattitason repijäjärjestelmä, joka pilkkoo kiintoaineet pienempiin osiin. Näin kotitalouksien jätevettä voidaan siirtää halkaisijaltaan pienempien poistoputkien kautta. Järjestelmään voidaan asentaa normaalia pienemmät, kuitenkin vähintään DN40 tai DN50 putket, minkä ansiosta saavutetaan säästöjä asennusajassa ja ‑kustannuksissa
  • Vähentää hajuhaittoja. Unilift APG voidaan asentaa tuuletusaukoilla varustettuun, ilma‑ ja hajutiiviiseen keruusäiliöön, jolloin voidaan minimoida hajuhaitat ja mahdolliset vuodot. Asukkaat voivat käyttää kellaritiloja esimerkiksi kotitoimistona tai saniteettitilana ilman hajuhaittoja.
  • Estää tulvimisen. Jätevesiratkaisussa ei tarvitse luottaa vain painovoimaiseen viemäröintiin. UNILIFT APG voidaan asentaa osaksi paineistettua viemärijärjestelmää, jossa jätevettä pumpataan viemäröintitason yläpuolelle ja siitä edelleen pääviemäriin. Standardin EN 12056-4 mukaan pienpumppaamo on paras ratkaisu, kun halutaan estää pääviemärin takaisinvirtauksen aiheuttama tulviminen.
  • Käyttövarma ja helppo huoltaa. Pumpussa on valurautainen pumppupesä, ammattitason repijäjärjestelmä sekä testatusti toimiva, kevyt moottori integroidulla suojauksella ja mekaanisilla akselitiivisteillä. Siksi UNILIFT APG on luotettava, pitkäikäinen ja käyttövarma pumppuratkaisu. Kevytrakenteisuutensa ansiosta se on helppo asentaa ja käsitellä huoltotoimenpiteiden yhteydessä. Pumppu voidaan asentaa useille eri automaattikytkimille, joiden laippakoko on DN32 ja DN40 ja yhdekoko Rp 1 1/2".

UNILIFT APG -pumpun asennusvaihtoehdot

UNILIFT APG -uppopumppu voidaan asentaa kolmella eri tavalla:

1) Pienpumppaamoon rakennuksen sisätiloihin säiliöratkaisuna esimerkiksi kellariin tai muuhun tilaan viemäröintitason alapuolelle.

2) Rakennuksen ulkopuolella sijaitsevaan pumppaamoon, joka on yhdistetty viemärijärjestelmään, tai osaksi paineistettua viemärijärjestelmää haja-asutusalueilla.

3) Tai pumppu voidaan asentaa kaivossa käytettäväksi erillisratkaisuksi.

Ota huomioon asennuksessa

Omakotitalo: pumppuun asennetulla pintavipalla varustettu yhden pumpun ratkaisu tai ohjauslaitteella varustettu ratkaisu, joka sisältää monipuoliset turva- ja hälytystoiminnot.

Pienkerrostalo tai rivitalo: ohjauslaitteella varustettu kahden pumpun ratkaisu.

Uutuutena Dahlin valikoimassa

Jätevesipumppu repijällä Grundfos Unilift APG

Lisätietoa Grundfos Unilift APG -pumpusta

Kysy lisää asennuksesta Grundfosin aluemyyjältä tai teknisestä tuesta. Yhteystiedot löydät kotisivuilta

Tuotteen tekniset tiedot sekä asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Grundfosin tuotesivuilta

Katso esittelyvideo:

 

Teksti ja kuvat: Grundfos

Julkaistu 24.5.2022