Älä tasapainota venttiileitä itse, anna HASin tehdä se puolestasi!

Kiertovesijärjestelmissämme on yleinen ja kaikkialla koettu ongelma: lämpimän veden tuleminen kestää pitkään. Toisaalta mitä kauempana huone on lämminvesivaraajasta, sitä huonompi tuntuu olevan veden virtausnopeus.

Syy on aika yksinkertainen – mitä kauempana vedenottopisteesi on lämminvesivaraajasta, sitä suurempi on paine- ja lämpöhävikit. Voimme korjata tätä ongelmaa tasapainottamalla putkiston virtausta venttiilien avulla. Se on tarkkaa työtä, jossa venttiilien asentoa hienosäädetään ja kokeillaan tuloksia eri vedenottopisteissä. Työ kestää pitkään ja siltikin tulokset vaihtelevat. Ongelmallista tässäkin lähtökohdassa on se, etteivät tiettyyn asentoon asetetut venttiilit vastaa optimaalisesti päivittäin vaihtuvaan kulutukseen.

Georg Fischer on kehittänyt tätä varten yksinkertaisen, mutta toimivan järjestelmän. Hycleen Automation System on venttiilien tilalle asennettava veden lämpötilaa ja virtausta aktiivisesti seuraava ja säätävä järjestelmä. Venttiilit keskustelevat älykkäästi keskenään ja osaavat kierrättää vettä putkistossa automaattisesti, jotta lämpötilat pysyvät jatkuvasti yli halutun, legionellalta suojaavan 55 °C asteen.

Tämä yksinkertainen ja innovatiivinen ratkaisu parantaa vedenkiertojärjestelmää seuraavilta osa-alueilta:

  • Lämmintä vettä joutuu odottamaan maksimissaan 10 sekuntia
  • Veden virtaus ovat tasalaatuista läpi koko järjestelmän
  • Putkistojen hygieenisuus paranee merkittävästi
  • Merkittävät energiansäästöt jatkuvan oikean hydraulisen balanssin vuoksi
  • Lämminvesivaraajan lämpötila voidaan huoletta laskea alle 60 °C
  • Työaikaa säästyy merkittävästi. Järjestelmä hoitaa tasapainotuksen puolessa tunnissa
  • Myös viileä vesi voidaan pitää alle 20 °C asteen automaattisella huuhtelutoiminnolla

Järjestelmä on vaihdettavissa olemassa oleviin asennuksiin. Kysy lisätietoja Hycleen Automation Systemsistä Dahlin myyjiltä.

Georg Fischerin tuotteiden kohdalla voit luottaa laadukkuuteen sekä hyvään asiakaspalveluun ja -tukeen. Haluatko tietää, kuinka paljon energiaa voit säästää HASin avulla? Ole yhteydessä Georg Fischerin asiantuntijoihin ja he laskevat tarkan arvion!

Kysy lisää:

Matti Aho
(+358) 400 513 027
matti.aho(at)georgfischer.com

tai

Markku Ilonen
(+358) 0400 594 6469
markku.ilonen(at)georgfischer.com

Lisätietoa Hycleen Automation Systemistä GF:n sivuilla

 

Julkaistu 26.9.2022