Verkkovirralla toivottuja lisämukavuuksia kylpyhuoneeseen

Verkkovirtaliitäntä wc-istuimen lähellä laajentaa kylpyhuoneeseen saatavilla olevien mukavuustoimintojen valikoimaa. Oli sitten kyseessä pesu-wc-istuimen käyttö, kosketusvapaa huuhtelu tai lisäraikkaus hajunpoistotoiminnolla – sähköllä kaikki tämä on mahdollista. WC-istuimen lähettyvillä olevan verkkovirtaliitoksen suunnittelu rakennus- tai muunnosvaiheessa on siksi ratkaisevan tärkeää.

Geberitin vuonna 2021 teettämän kyselytutkimuksen* mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi tulevaisuudessa kylpyhuoneeseen kosketusvapaan huuhtelupainikkeen, 31 prosenttia pesu-wc:n, 31 prosenttia mukavuusvalon wc-istuimeen sekä 59 prosenttia wc-istuimen, joka poistaa epämiellyttävät hajut suodattimen avulla. Kaikki edellä mainitut toiminnot vaativat sähköä.

Sähkö- ja tietoliikennejakorasia

Sähkökäyttöisten toimintojen asennuksen helpottamiseksi Geberit on kehittänyt sähkö- ja tietoliikennejakorasian käytettäväksi wc-istuimen yhteydessä. Se koostuu asennussarjasta ja sähkösyöttöyksiköstä. Olennaista on, että asennussarja on valmiiksi paikoillaan, kun Geberit Duofix- tai Geberit GIS -asennuselementtejä asennetaan, ja että sähköasentaja tuo jakorasialle vähintään suojaputken sähköjohtoa varten. Verkkovirtaliitoksen voi tällöin toteuttaa jälkikäteenkin.

Sähkösyöttöyksikkö asennetaan paikalleen samalla, kun wc:n yhteyteen asennetaan sähköä tarvitseva lisävaruste. Yksikkö koostuu sähköliittimistä ja niitä suojaavasta välipohjasta, muuntajasta ja erikoiskaapelista lisäkomponenttien liittämistä varten. Välipohja varmistaa sähkö- ja saniteettiasennusten pysymisen erillään määräysten mukaisesti. Kun sähköasentaja on tehnyt verkkovirtaliitoksen ja suojannut sen välipohjalevyllä, LV-asentajat voivat hoitaa kaikki loput työt.

*YouGov toteutti kyselytutkimuksen Geberitille tammikuussa 2021. Pohjoismaisen kyselyn vastaajista suomalaisia oli 1014.

Dahlin valikoima

Geberit seinä-wc tietoliikenneliitosrasia LVI 5756845

Geberit seinä-wc asennustelineet

Geberit wc-huuhtelupainikkeet

 

Julkaistu 29.8.2022