Päätukkurin valintaan vaikutti 10 vuoden saumaton yhteistyö LVI-tuotteiden hankinnasta

Kesäkuussa käyttöön korkattu Savon Kuljetuksen uusi logistiikkakeskus on esimerkki KVR-urakoinnista, jossa 7000 m2:n kiinteistökokonaisuuden suunnittelusta luovutukseen kului tasan 12 kuukautta. Äärimmäisen tiukassa aikataulussa oli pystyttävä luottamaan yhteistyökumppanin vahvaan ammattitaitoon sekä toimitusvarmuuteen maailmantilanteesta huolimatta.  

– Päätukkurin valinnassa hyvät kokemukset puhuivat puolestaan. Meillä on Dahlin kanssa takana 10 vuoden saumaton yhteistyö LVI-hankinnasta. Hyödynnämme myös dahlilaisten monipuolista osaamista ja sparrailemme yhdessä erilaisten kohteiden toteutusmahdollisuuksia, kertoo urakoitsijana toimineen Rakennusliike Pohjosen toimitusjohtaja Markus Pohjonen

Yhteistyön ehdoton prioriteetti on Dahlin toimitusvarmuus. Myös henkilökunnan ammattitaito on huippuluokkaa: tuotteisiin liittyvissä ongelmakohdissa ei jämähdetä aloilleen, vaan haetaan aktiivisesti korvaavaa ratkaisua.  

– Jokainen meistä ymmärtää, että vallitsevassa maailmantilanteessa ei ole tukkurin vika, jos toimitusajat venyvät. Tuote, mikä löytyi ennen varastosta, voi nyt olla puolen vuoden odotuksen takana, mistä taas aiheutuu työmaille paljon ylimääräistä savottaa. Tässäkin kohtaa avainasemassa on yhteinen päämäärä. Se, että ollaan samalla kartalla ja ratkotaan mahdolliset ongelmakohdat avoimesti keskustellen, Pohjonen painottaa.

Osana isompaa kokonaisuutta tulevaisuutta turvaamassa 

Uudella logistiikkakeskuksella tulee olemaan merkittävä vaikutus Itä-Suomen alueelle niin työllisyyden kuin huoltovarmuuden näkökulmasta. Se on myös malliesimerkki keskuksesta, jonka rakentamisessa on panostettu erityisesti energiatehokkuuteen sekä hiilijalanjäljen pienentämiseen.

– Kiinteistön lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät ovat hyvin edistykselliset. Esimerkiksi rakennuksen sisällä olevat 1000 m2:n kylmätilat tuovat valtavan lämpökuorman, jota ohjataan hiilidioksidikoneella sekä 20 maalämpökaivoon että suoraan rakennuksen lämmitykseen. Katollekin asennettiin 3000 m2:n aurinkosähköjärjestelmä tasaamaan kesän energiankulutusta.  

Rakennusvaiheen loppupuolella dahlilaiset kävivät tutustumassa logistiikkakeskuksen tiloihin, jotka tekivät vaikutuksen niin kokonsa kuin tekniikkansa puolesta.

– Työmaavaiheessa tilauksia sateli tiuhaan tahtiin välillä useampiakin samana päivänä, joten meidän päässä piti reagoida nopeasti. Kun Pohjosen auto saapui pihaan, oli tarvittavat tavarat jo kerätty varastolta valmiiksi noutoa odottelemaan ajan säästämiseksi. Työmaakäynnin yhteydessä valtavan logistiikka-alueen näkeminen konkretisoi sen, miten tärkeä osa suurempaa kokonaisuutta myymämme tarvikkeet loppupeleissä ovat, pohtii LVI-myyjä Jussi Laaksonen Kuopion Dahlilta. 

Logistiset palvelut mahdollistavat keskittymisen ydinosaamiseen 

Rakennusliike Pohjosen hektisessä arjessa hyödynnetään sekä Kuopion Dahlin paikallista palvelupistettä että heidän kuljetuspalveluitaan suoraan työmaalle. Tarveskaala kiinteistön sisäpuolelle tulevista LVI-tarvikkeista on laaja: tilauksessa on kupari- ja teräsputkia, niiden osia, lämmityspattereita, vesikalusteita sekä lämpöjohtopumppuja.

– Suoraan Dahlin hyllystä löytyy kattava valikoima tuotteita ja työmaatoimitusten ansiosta voivat omat asentajamme olla tekemässä tuottavaa työtä hakureissujen sijaan, Pohjonen kiittelee. 

Dahlin ja rakennusliikkeen yhteistyö ei lepää laakereilla tälläkään hetkellä. Alkamassa on 40 asunnon rivitalohanke sekä kerrostaloprojekti. 

– Jos Dahl ei ole tukkuna entuudestaan tuttu, niin kannustan ehdottomasti tutustumaan! Erinomaisen palvelun lisäksi myös hinnoittelu osuu heillä kohdilleen kerralla, kiteyttää Pohjosen loppukaneetti. 

 

Julkaistu 23.11.2022.
Juttu on myös mukana syksyn DahlTube-asiakaslehdessä, joka on ilmestynyt marraskuussa. DahlTube on jaossa palvelupisteissämme.