Neljäs kesä toden sanoo

Janni Tirkkonen, 24-vuotias kauppatieteiden ylioppilas Aalto-yliopistosta.

Työskentelen nyt neljättä kesää LVI-Dahlilla taloushallinnon puolella, Vantaan pääkonttorissa. Ensimmäisenä kesänäni tein enemmän avustavia tehtäviä ja vuosi vuodelta olen saanut enemmän vastuuta. Työtehtäviini kuuluvat päivittäin saapuvien ostolaskujen käsittely ja niiden edelleenlaskutus asiakkailta. Tämän lisäksi olen autellut ostoreskontran hoitamisen parissa sekä tänä kesänä myös kirjannut laskuja.

Dahlilla on todella rento työskentelyilmapiiri ja muut työntekijät ottivat minut hyvin vastaan jo ensimmäisenä kesänäni. Pidämme esimerkiksi aina välillä kollektiivisia kahvitaukoja työkavereiden kesken, minkä jälkeen ajatus luistaa taas paljon paremmin. Lisäksi kynnys niin esimiehen kanssa puheille menemiseen kuin työkaverilta avun kysymiseen on todella matala.

Perehdyttämisestä muistan vielä sen verran, että pääsin heti itse tekemään hommia, eikä tarvinnut vain seurata vierestä ihmetellen mitä tapahtuu. Vaikka töihin pääsikin nopeasti itsenäisesti käsiksi, pystyi, ja pystyy edelleen, apua aina kysymään.

Dahlilla kohdellaan kaikkia työntekijöitä tasavertaisesti ja oikeudenmukaisesti, mistä todisteena on vähintäänkin se, että olen täällä jo neljättä vuotta.

Palkka on sekä omasta mielestäni että Suomen Ekonomien suosituksen mukaan oikealla tasolla ja olen luonnollisesti saanut joka vuodelta niin kirjallisen työsopimuksen kuin työtodistuksenkin.