Pitkiä työuria ja uusia tulokkaita Oulun myynnissä

Dahlin Oulun palvelupisteessä asiakkaita on jo vuosia palvellut kaksi kokenutta alan ammattilaista ja alkuperäistä Dahlilaista - Eero Järvitalo ja Arto Hintsala. Molemmat myyjät ovat aloittaneet Dahlilla jo toiminnan käynnistyessä vuonna 1995. Pitkän työuran jälkeen on aika jäädä ansaituille eläkepäiville.

– Kyllä kai se on ollut heti alusta alkaen se ”Dahlin henki” eli mukavat työkaverit ja riittävä vastuu ja vapaus toiminnassa, vastaa Arto Hintsala kysymykseen mikä on pitänyt hänet talossa kaikki nämä vuodet. – Se on nimenomaan mukavat työkaverit ja asiakkaat, komppaa Eero Järvitalo.

– Vuosien saatossa joistain asiakkaista on tullut jopa ystäviä, lisää Arto vielä. Molemmat myyjät kokevat, että näitä samoja asioita eli työkavereita, asiakkaita ja ”Dahlin henkeä” tulee varmasti kaivattua eläkepäiville siirryttäessä.

Pitkään työuraan mahtuu paljon muistoja ja kokemuksia, mutta parhaita muistoja ei ole tarkoitettu meidän kaikkien korville, vaan ne säilyvät asianosaisten muistoissa. Yhden muiston Eero kuitenkin paljastaa hymyillen. – Aikoinaan Oulun ensimmäinen päällikkö tuli Saabilla töihin niin, että sillä oli köyden pätkä valmiina keulassa, jotta me voitiin aina vetää työpäivän päätteeksi auto käyntiin ja päällikkö pääsi kotiin.

Eläkepäivien ratoksi herroilla on suunnitelmissa esimerkiksi kalastusta, mökkeilyä, golfia ja matkustelua.

Uudet myyjät painottavat hyvän yhteishengen tärkeyttä

Maaliskuun aikana konkarit Arto ja Eero ovat päässeet tutustumaan Oulun myynnin uusiin tulokkaisiin ja siirtämään kerryttämäänsä hiljaista tietoa ja kokemuksia heille. Antti Perämäki ja Niko Luosujärvi ovat aloittaneet Dahlilla teknisinä myyjinä. Molempien ensivaikutelma työyhteisöstä on ollut positiivinen, ja kumpikin kehuu työyhteisön hyvää henkeä.

Antti nostaa esille myös työyhteisön joustavan toiminnan, joka on tullut ilmi jo työsuhteen alkumetreillä. Niko kokee, että työyhteisössä työskennellään hyvin luontevasti aivan asiakasrajapinnassa. Kahvitkin hörpätään usein myymälän kahviossa asiakkaiden seurassa.

Dahlilla Niko toivoo pääsevänsä kehittämään ammattitaitoaan laaja-alaisesti hyvässä työyhteisössä. – Kuulin, että Dahl on palkittu jo 6 vuotta peräkkäin Top Employer -palkinnolla eli henkilöstön työtavat, hyvinvointi ja jaksaminen pitäisi olla hyvällä tasolla, Niko toteaa.

– Toivottavasti Dahl pysyy samanlaisena työpaikkana, millaisen kuvan siitä on vuosien aikana saanut. Hyvä henki, riittävä vapaus sekä paikallinen päättäminen ovat tärkeitä, Antti kommentoi odotuksiaan.

Tulkaahan moikkaamaan kaupalle!  – Niko ja Antti

 

Saint-Gobainille on myönnetty Top Employer Instituten tunnustus Top Employer Finland 2022. Sertifikaattia saa ylpeänä käyttää Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy, Saint-Gobain Glass Finland Oy sekä Dahl Suomi Oy. Lisää tietoa sertifikaatista ja Top Employer –instituutista löytyy osoitteesta www.top-employers.com

 

 

Julkaistu 4.4.2022