Geoputki Oy on toukokuun huutokauppavoittaja

Porin Dahlin päällikkö Kimmo Österlund (vasemmalla) ja Geoputken toimitusjohtaja Pekka Joki

Toukokuussa huudettiin Danfossin tuotepaketti (25 kpl Eco patteritermostaatteja ja 25 kpl RA-DV patteriventtiilejä), ja tällä kertaa korkeimman tarjouksen teki porilainen yritys Geoputki Oy. 

Geoputki Oy on perustettu vuonna 2012. Yrityksen persoonallisen nimen taustalla on perustajien alkuperäinen ajatus keskittyä maalämmön asennuksiin avaimet käteen -periaatteella.

– Nopeasti kuitenkin ilmeni, että maalämpö on turhan kilpailtu ala, kertoo toimitusjohtaja Pekka Joki. Keväällä 2013 Geoputki osti lähes 50 vuotta vanhan Vesijohtoliike Erkki Mäkinen Oy:n liiketoiminnan, ja yritysoston myötä Geoputken toimenkuva laajeni linjasaneerauksiin, uudiskohteisiin ja LVI-huoltoon. Henkilökuntaa on nykyisin jo yli 20 henkeä.

Yrityksen erityisalaa ovat linjasaneeraukset.  – Suuri osa Satakunnan alueen rakennuskannasta on sen verran vanhaa, 50-70-luvulla rakennettua, että putkien uusimiselle on tarvetta. Paljon ollaan jo tehty, mutta paljon on vielä tekemättä, toteaa Pekka Joki. Vesijohtojen uusinnassa Geoputki toimii toisinaan myös pääurakoitsijana.

Yhteistyöstä Dahlin kanssa Pekka Joki mainitsee, että Kimmon (tulosyksikön päällikkö Österlund) kanssa toimii luonnikkaasti kaikki. Geoputki Oy osallistui Dahlin huutokauppaan huoltotyöntekijä Teemu Laakson ideasta, ja heti napsahti huutokaupan voitto kohdalle.