Lokakuun huutokaupan voitti LVI- ja Peltityö Rutanen Oy

Kuvassa vasemmalta Vesa Rutanen, Niko Rutanen ja LVI-myyjä Sami Svärd.

Lokakuun huutokohteena oli HAATO HK-300 lämminvesivaraaja. Kohteesta syntyi tällä kertaa kunnon kisa, jonka lopulta voitti LVI- ja Peltityö Rutanen Toholammilta.

LVI- ja Peltityö Rutanen on toiminut Toholammilla jo vuodesta 1998 lähtien. – Vuonna 2014 vaihdettiin toiminimestä osakeyhtiöksi, kertoo Vesa Rutanen. – LVI-huolto on meidän pääartikkeli, eli pääsääntöisesti huoltokeikkaa kierretään. Lisäksi teemme jonkun verran rakennuspeltitöitä.

Vesa Rutanen työskentelee työparina poikansa kanssa. – Niko-poika toimii asentajana. Tällä porukalla kun mennään, niin tulevaisuus näyttää hyvältä. Yleisesti LVI-puolen huolto ei ole loppumassa mihinkään, pikemminkin lisääntyy sitä mukaa kun rakennuskanta vanhenee.

Rutasten yritys toimii noin sadan kilometrin säteellä Toholammilta käsin. Vesa Rutanen kertoo, että asiakaskuntaa on joka lähtöön. – Maatalousyrittäjää, kotitalouksia, kuntasektoria ja yritysmaailmaa. Parissa paikallisessa tehtaassakin kierrämme pitämässä huoltoa yllä. Osa asiakassuhteista on hyvinkin pitkäkestoisia, ja joskus sitä tietää heti ensimmäisestä kerrasta, että tämä on pysyvää.

Myös Dahlin kanssa Rutasilla on pitkäaikainen tukkurisuhde. – Kokkolan Dahlilla on sopivat myyjät, emme voi moittia, toteaa Vesa Rutanen.

Huutokaupan tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen Sylva ry:lle.