Kesäkuun korkein tarjous Vesijohtoliike J. Ylitalolta

Tero Lehtinen (vas.) ja Janne Ylitalo

Kesäkuussa oli huudettavana tuotepaketti, joka sisälsi 5 kpl IDO Glow wc-istuimia kansineen. Tuotepaketin huusi itselleen Janne Ylitalo / Vesijohtoliike J. Ylitalo Oy.

Vesijohtoliike J. Ylitalo Oy on perinteikäs, vuonna 1963 perustettu yritys. Yrityksen perustajan, Pentti Ylitalon poika Janne otti yrityksen haltuunsa vuonna 2005, oltuaan siellä ensin töissä jo nuoresta pitäen. Yrityksen palkkalistoilla on tällä hetkellä kolme henkilöä. "Pentti-isäni on jo 78-vuotias, mutta auttelee edelleen kiireapulaisena silloin tällöin", kertoo Janne Ylitalo.

Yrityksen kotikunta on parintuhannen asukkaan Marttila, ja laajahkona toiminta-alueena Turun seutu. Ylitalon mukaan välillä käydään tekemässä hommia Tampereenkin lähistöllä. Erikoisosaamisalueena Vesijohtoliike J. Ylitalolla on maatilojen LVI-asennukset. Janne Ylitalo kertoo, että karjatilat, sikalat, kanalat ja broilerikasvattamot ovat nykyisin suuria yksiköitä. "Niihin saattaa mennä putkistoakin parin kolmen kilometrin verran", Ylitalo kuvailee. Maatilojen lisäksi asiakaskuntaan kuuluu mm. kotitalouksia.

Vapaa-ajan ongelmia Janne Ylitalolla ei ole, sillä yrittäjän arki on kiireistä. "Pitää olla valmis lähtemään hommiin vaikka ehtoolla, jos joku hätä on", Ylitalo kertoo, ja jatkaa, että vaimo ja lapset tosin harmittelevat yhteisten lomien vähäisyyttä. Kiireen positiivisena kääntöpuolena on kuitenkin se, että yrityksellä menee mukavasti. Kalenterissa on varauksia jo pitkälle etukäteen: kuluva vuosi on Ylitalon mukaan tosi hyvä, ja ensi vuodenkin varaustilanne näyttää mainiolta jo nyt.

Janne Ylitalo asioi Turun LVI-Dahlin LVI-myyjä Tero Lehtisen kanssa, ja kertoo tunteneensa Teron jo pitkältä ajalta. Dahlin hyväntekeväisyyshuutokauppaan Ylitalo kertoo osallistuneensa ihan päähänpistosta, koska huutokohde oli sopivan oloinen.