Ahma Service on elokuun hyväntekeväisyyshuutokaupan voittaja

Kuvassa LVI-myyjä Jussi Lehtonen (vas.) ja Ahma Servicen Matti Aho.

Elokuussa huutokauppaamamme Jäspi-lämminvesivaraajat voitti Ahma Service Ky / Matti Aho Kukkilasta.

Ahma Service on tuore, elokuussa 2018 perustettu yritys. Matti Aho kertoo harkinneensa yrittäjäaskeleen ottamista tarkasti. "Minulla on LVI-alalta 17 vuoden kokemus. Vuosituhannen alkupuolella lähdin isäukon mukana tekemään hommia, ja sillä tiellä olen edelleen. Viimeiset 10 vuotta olen miettinyt oman yrityksen perustamista, ja nyt päätin ottaa ratkaisevan askeleen", Aho sanoo.

Ahon yritys tekee LVI-asennus- ja huoltotöiden lisäksi esimerkiksi mökkitalkkarihommia. Toiminta-alueena on Lahden talousalue Päijät-Hämeessä noin 50 kilometrin säteellä Kukkilasta (Hollola), kattaen myös lähialueen pienemmät kunnat kesäasuntoineen.

Asiakkailleen Ahma Service tarjoaa monta palvelua samasta numerosta. "Asiakas kertoo ongelman, ja yhdessä haetaan siihen ratkaisu", kuvailee moniosaaja Aho. Ahma Serviceltä voi tilata esimerkiksi puunkaadot ja laiturin laitot. "Konepuolen koulutukseni ansiosta huollan myös ruohonleikkurit ja muut pienkoneet. Yritykselläni on sähköpuolen yhteistyökumppani, joten myös sähkötyöt hoituvat tarvittaessa."

Aho kertoo, että LVI-Dahl on tuttu tukkuri vuosien varrelta. "Oman kokemukseni mukaan Dahlilla toimivat erityisesti työmaakuljetukset hyvin, ja palvelu pelaa myös kohteisiin, joihin tulee isompaa ja painavaa tavaraa."

Hyväntekeväisyyshuutokaupasta Aho toteaa, että huomasi sen avatessaan yritykselleen tiliä Dahlilla. "Tuumin, että hyvään tarkoitukseen siinä raha menee. Itse saan tarvitsemani tuotteen ja hyväntekeväisyyskohde saa lahjoituksen - ollaan win-win -tilanteessa".

Matti Aho arvelee, että huutokauppavoittona lunastetut Jäspi-lämminvesivaraajat tulevat aikanaan päätymään asiakkaiden kesäasuntoihin jonnekin päin Päijät-Hämettä. "Ovat juuri sopivan kokoisia mökkikäyttöön."