Maalämpöpumpulla edullinen ja tehokas kodin viilennys

NIBE S -sarjan maalämpöpumppu tuo ennennäkemätöntä helppoutta ja yksinkertaisuutta lämmitysjärjestelmän seuraamiseen ja hallintaan.

Maalämpöpumpun hankinnassa ei enää kannata miettiä pelkästään lämmitystä ja käyttöveden lämmitystä. Kannattaa huomioida myös muut tarpeet ja mahdollisuudet: kodin viilennys ja ilmanvaihto sekä aurinkosähkön tuottaminen. Mikä olisikaan kätevämpää, kuin liittää kaikki yhteen ja samaan järjestelmään, yhden automatiikan taakse? Yhdestä paikasta seurata koko järjestelmää ja haluttaessa tehdä säätöjä vaikka reissusta!

NIBE S -sarjan maalämpöpumput mahdollistavat tämän ja paljon muuta. Ne on kehitetty paitsi vihreämmän ja taloudellisemman lämmön, myös helpomman arjen vuoksi. Niinpä niiden kanssa samaan järjestelmään voi kätevästi liittää kodin muita tärkeitä toimintoja, kuten NIBE ilmanvaihdon, aurinkosähkön ja viilennyksen.

Kätevä etävalvonta myUplinkin kautta

Kun S-sarjan maalämpöpumppu yhdistetään sisäänrakennetun wifin avulla nettiin, järjestelmän valvonta onnistuu myös etänä. Palvelua voi käyttää tietokoneella sekä älypuhelimeen tai tablettiin ladattavalla myUplink-sovelluksella, jolloin saa yhdellä silmäyksellä kokonaiskuvan kodin ja lämmitysjärjestelmän tilasta.

Etävalvonta ja pörssisähköohjaus ovat myUplink -perustasoon kuuluvia maksuttomia vakiopalveluja. Tällöin laite ilmoittaa uusista ohjelmistopäivityksistä ja sen fiksu ohjaus ennakoi esimerkiksi nopeasti kiristyvän pakkasen ja pystyy näin vieläkin tehokkaammin pitämään sisälämpötilan vakaana ja miellyttävänä.

Halutessaan käyttäjä voi ottaa käyttöön myös Smart Price Adaption -pörssisähköohjauksen, jolloin laite optimoi toimintaansa halvimpien sähkötuntien aikaan tuoden vielä lisää säästöä. Säätöjen tekeminen etäohjauksella on mahdollista, kun käytössä on myUplinkin edullinen vuosimaksullinen Premium-taso.

NIBE S -sarjassa on ajateltu paitsi lämmitystavan vaihtamisen helppoutta, niin myös vanhan maalämpöpumpun uusimista, johon se on turvallinen valinta, sillä automatiikka valvoo ettei energiakaivo pääse jäähtymään liikaa. Koska NIBE S -sarjan laitteet on kehitetty sekä nykypäivän että tulevaisuuden koteihin, niissä on lisäksi valmius muun muassa sähkön kysyntäjoustoon, älykodin automatiikkaan ja puheohjaukseen.

Viilennys maalämpöpumpulla

Maalämpöpumpun energiakaivossa kiertävä neste tuodaan rakennuksen sisälle asennettuun puhaltimeen, joka kierrättää sisäilmaa ilmalämpöpumpun tavoin ja samalla siirtää lämpöä energiakaivoon. Sisäilman lämpötila saadaan laskemaan ja mikä tärkeintä, ilma tulee kuivemmaksi ja miellyttävämmäksi, sillä ilmankosteus kondensoituu puhaltimen kylmille pinnoille.

Cool-IN viilennysratkaisuja NIBE maalämpöpumpulle on Basic ja Comfort. Comfort-paketissa on valittavissa seinäpuhaltimen lisäksi kattoon upotettava huomaamaton kattokonvektori.

Toinen tapa hyödyntää maaviileää on lattiaviilennys, joka ottaa huoneiston ylilämmön talteen, ja sopii erityisesti koko talon pitkäaikaiseen viilennykseen. Tällöin viilennysnestettä kierrätetään lattialämmitysputkistossa.

NIBE S -sarjan maalämpöpumppumalleja on kaksi: NIBE S1255 sisäänrakennetulla varaajalla ja NIBE S1155 ilman lämminvesivaraajaa. Molempia löytyy teholuokissa 6, 12 ja 16 kW. Lisäksi mallia S1155 löytyy 25 kW, joka sopii suurempiin kohteisiin, esim. rivitaloihin.

NIBE S-sarjan maalämpöpumput Dahlin valikoimassa

Lisätietoa NIBEn verkkosivuilla

 

Julkaistu 26.5.2021