Ammattilaiselta toiselle: "Sellaista kuin pitää - nopeasti ja joustavasti"

Timo Koivistoinen (vas.) ja Janne Laakkonen

- Se mitä luvataan, niin sen täytyy pitää. Työn ja materiaalien laatu on meille äärimmäisen tärkeä asia, sanoo joensuulaisen ilmanvaihtourakointiin erikoistuneen JK-Kanavan toimitusjohtaja Janne Laakkonen. Toimiva yhteistyö LVI-Dahlin kanssa on Laakkosen mukaan yksi projektien läpiviemisen kulmakivistä. - Meidän tilauksistamme jopa 70 prosenttia tulee Dahlilta. Tavara tulee silloin kun pitää ja sellaisena kuin pitää, Laakkonen toteaa.

Koko Pohjois-Karjalan alueella toimivalla JK-Kanavalla on kirjaimellisesti kädet täynnä töitä. Kyselyjä on tullut maakunnan ulkopuoleltakin, mutta ainakin toistaiseksi JK-Kanava on pysytellyt alueellisten projektien parissa - seitsemän hengen yrityksellä kun on sovittuja urakoita jo vuodeksi eteenpäin. - Sana kulkee, kun työ on hyvin tehty. Meille on tärkeää, että teemme hommat kerralla kuntoon.

Laakkosen mukaan LVI-Dahlilla on ollut suuri merkitys yrityksen kehittymisen kannalta. Asiantunteva palvelu on helpottanut tilauksien tekemistä, eikä matkaan ole tullut mutkia. Yhteistyötä on entisestään helpottanut se, että Laakkonen ja LVI-Dahlin IV-myyjä Timo Koivistoinen ovat tuttuja toisilleen.

- Tutun myyjän kanssa ei tarvitse vääntää rautalangasta, kun tietää, että hän on ajan tasalla ja ymmärtää tarpeemme, Laakkonen sanoo. - Ammattilaisten kesken on helppo tehdä töitä. Me etsimme JK-Kanavalle sopivat tuotteet, vaihtoehdot ja valmistajat, kilpailutamme tuotteet ja teemme tarjoukset, luettelee Koivistoinen.

Tehokas toimitusketju kasvun tukena

JK-Kanava on kasvanut vuosien varrella tasaisesti. Laakkonen itse on ollut alalla jo 17-kesäisestä alkaen, ja oma yritys perustettiin vuonna 2004 yhdessä Kimmo Koljosen kanssa. - Halusimme tehdä asioita omalla tavallamme, toisin sanoen paremmin, Laakkonen naurahtaa.

Aluksi JK-Kanavan toiminta keskittyi omakotitaloihin ja pieniin rivitaloihin, nykyisin urakat ulottuvat kerros- ja rivitalokohteista teollisuushalleihin, päiväkoteihin, kouluihin ja vaativiin liikerakennuksiin. Parhaillaan JK-Kanava tekee IV-urakointia muun muassa Joensuun Muuntamontielle nousevassa liike- ja yrityskiinteistössä.

Vaatimukset tavarantoimittajalle ovat kasvaneet samaa tahtia kohteiden koon kanssa, ja toimittajan on kyettävä vastaamaan tarpeisiin nopeasti ja joustavasti. - Tarpeita erilaisille tuotteille ilmaantuu joskus hyvinkin nopealla tahdilla. Dahlille voi soittaa vaikka tien päältä ja kertoa mitä tarvitaan. Puhelinluetteloa ei tarvitse kaivaa tai etsiä sopivia toimittajia, kun kaikki hoituu samasta numerosta, Laakkonen kiittelee.

Yksi JK-Kanavan vahvuuksista on projektien sujuvuus: yrityksellä on oma halli, jossa he valmistavat erikoisosia sekä omiin että alihankintana muiden tarpeisiin. Yhdessä LVI-Dahlin luotettavan toimitusketjun kanssa se parantaa loppuasiakkaan saamaa palvelua. - Homma toimii kaikin puolin sujuvasti, eikä asiakkaan tarvitse jäädä odottelemaan sopivien osien saapumista, Laakkonen toteaa.

Janne Laakkonen ja Timo Koivistoinen